Activiteiten en bewegen in Nieuw Rollecate

Naast uitstekende zorg organiseert Nieuw Rollecate dagelijks activiteiten en is er zelfs een bewegingsaanbod.

Bewegen Nieuw Rollecate
.

Activiteiten

Hoe u de dag doorbrengt bepaalt u uiteraard zelf. Hobby’s, wandelen, muziek luisteren of een uitstapje maken. Er zijn legio mogelijkheden binnen Nieuw Rollecate.

Activiteiten zorgen voor het stimuleren en behouden van vaardigheden. Wij ondersteunen bij de dagindeling en de activiteiten die u buitenshuis of binnenshuis wilt ondernemen.

Is er sprake van dementie? Dan bieden wij de benodigde structuur. Het is ook mogelijk om rond het huis mee te helpen bij het tuinieren of een handje te helpen bij andere dagelijkse werkzaamheden om op die manier lekker te bewegen en actief bezig te zijn.

..

Aanbod Activiteiten

Wij hebben een wekelijks activiteitenaanbod met muzikale optredens, bloemschikken, handwerken, voorstellingen enzovoorts. Ook ondernemen we regelmatig culturele activiteiten zoals het bezoeken van een museum of een theater. Daarnaast brengen we zeer frequent bezoekjes aan de markt, de dierentuin, het strand of nemen we (passief) deel aan lokale activiteiten. Verder voorzien we in heerlijke verwenmomentjes zoals hand- en stoelmassage.

..

Beweging en ontspanning

Dagelijks wandelen we met onze gasten. Nieuw Rollecate beschikt tevens over een elektrische duofiets, waarmee we dagelijks rondjes fietsen met onze gasten. Als mantelzorger kunt u uiteraard ook gebruik maken van de duofiets als u met uw dierbare een uitstapje maakt.

Tevens werken we samen met “Fietsen Alle Jaren Deventer”. Zij bieden mensen die niet langer mobiel zijn een gratis ritje in de riksja aan. Elke vrijdagochtend staat de riksja fiets klaar bij Nieuw Rollecate. De riksja’s hebben een lage instap, zodat passagiers gemakkelijk plaats kunnen nemen. Als passagier hoef je niet te fietsen. Een vrijwilliger bestuurt de fietsriksja, die elektrische trapondersteuning heeft. Er is ruimte voor twee passagiers in de fiets. Men kan ’s morgens aan één van onze zorgbutlers aangeven wanneer er behoefte is aan een ritje met de riksja.

Nieuw Rollecate organiseert elke week yoga en er wordt gezwommen. Deze activiteiten wordt onder professionele begeleiding georganiseerd en is van lage intensiteit, maar bevordert wel uw lichaamsbeweging, waardoor u zich na de sessie fitter en vitaler voelt. Nieuw Rollecate organiseert dit als onderdeel van haar activiteitenprogramma en dit is kosteloos. Reserveren is niet nodig. U kunt aansluiten wanneer u dat wilt.