Luxe Zorgvakantie

Nieuw Rollecate is een vernieuwende woon- en zorgvoorziening voor onder meer een luxe zorgvakantie en ligt midden in Deventer. Het karakteristieke jaren 30 pand is in 2015 compleet vernieuwd en uiterst modern, maar met behoud van haar historische karakter. Nieuw Rollecate is gelegen in een rustige jaren 30 wijk met ruime parkeergelegenheid en op loopafstand van het (oude) centrum van Deventer. Gasten met of zonder zorgvraag zijn van harte welkom.

Nieuw Rollecate beschikt over 24 appartementen en een hotelkamer, onder meer in de voormalige klaslokalen. Alle kamers beschikken over een ruime badkamer, eigen toiletvoorziening, een eigen keukenblok en royale raampartijen. De grootte van een kamer varieert van 35 m² tot 65 m² met op de begane grond een eigen terras en een Frans balkon op de 1e verdieping. De modern ingerichte kamers zijn royaal uitgerust met in ieder geval een kledingkast, bed, nachtkastje en een stoel, zitbank of fauteuil.

Verder is de Hotelkamer uitgerust met linnengoed, internetaansluitingen, gratis WiFi en een TV meubel met moderne televisie en radio. U dient in feite enkel uw eigen kleding en toiletspullen mee te nemen. Bij aankomst wordt u warm welkom geheten door onze Zorgbutlers en is uw kamer helemaal ingericht en opgemaakt door ons. Tijdens een verblijf in Nieuw Rollecate Deventer beleeft u een droomvakantie, van een nacht of weekend weg tot meer. Het wordt heerlijk dromen in Deventer!

Nieuw Rollecate beschikt over een gezellige lounge met haard en TV waar u heerlijk kunt ontspannen. In de wellnessruimte kunt u genieten van vele behandelingen welke we graag voor u verzorgen. Lees hier meer over onze wellness en services.

Luxe maaltijd Nieuw Rollecate Zorghotel Deventer

Eigen keuken en brasserie

Beleving is een belangrijk aspect binnen Nieuw Rollecate. De smaak, de geur en de beleving van het zelf koken voegen zoveel toe, dat we gekozen hebben voor een eigen keuken. U kunt hier genieten van gevarieerde maaltijden, onder andere met lokale streekproducten, gemaakt door onze chef-koks. En vindt u het leuk om een handje te helpen in de keuken, dan kunt u plaats nemen aan de zogenoemde chef’s table in de keuken! Tevens is er een royale brasserie, alwaar u kunt genieten van heerlijke maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Lees hier meer over onze keuken.

Nieuw Rollecate

Onze complete en modern uitgeruste woon- en zorgvoorziening is onder meer uitgerust met;

 • Een brasserie met bar, luxe koffiemachine en piano
 • Een lounge met haard en televisie
 • Verwarmd terras en royale tuin met wandelpaden
 • Op elke kamer een Frans Balkon (boven) of terras (beneden)
 • Een open keuken met een chef-kok en chef’s table waarbij u kan meehelpen met koken
 • Drie luxe maaltijden per dag
 • Een wellnessruimte met een divers aanbod
 • Verzorgingsaanbod zoals kapper, manicure, pedicure, enz.
 • Twee grote zorgbadkamers voorzien van tilliften en een zorgbad
 • Zorgbutlers die 24/7 aanwezig zijn voor butler-taken en volledig geaccrediteerd om zorg te verlenen waar nodig
 • Gevarieerd programma aan activiteiten
 • Ligging centraal in een van de mooiste steden van Nederland; Deventer.

Luxe maaltijd Nieuw Rollecate Zorghotel Deventer

Deventer

Deventer is een Hanzestad in het oosten van Nederland en gelegen in het rustieke Salland. De stad is gelegen aan de IJssel. In het zuidwesten van de gemeente mondt de Schipbeek uit in de IJssel.

Deventer is een van de vijf oudste steden van Nederland. De plaats staat al in 9e eeuwse bronnen van het bisdom Utrecht vermeld. In een oorkonde uit 877 wordt gesproken over zeven hoeven in Daventre portu (de haven Deventer). In 952 wordt Deventer in een schenkingsoorkonde van koning Otto I als stad vermeld. Nadat de plaats in de loop der tijd steeds meer rechten en privileges had verworven, ontving ze in 1123 van keizer Hendrik V de beschikking over de gemeentelijke gronden. Dit wordt door historici beschouwd als het moment van verkrijgen van stadsrechten door de inwoners. De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. De Lebuïnuskerk en de Sint Nicolaaskerk zijn een bezichtiging zeker waard; de laatste fungeert als een expositieruimte voor onder andere moderne kunst. De kerk staat in het Bergkwartier, de oude en gerestaureerde binnenstad, gelegen op een helling. Tip; bekijk deze Wikipedia-pagina over Deventer.

In de omgeving vindt u vele wandel- en fietsroutes.

Historisch pand Nieuw Rollecate

Nieuw Rollecate kent een rijke historie. Tussen 1931 en 1996 kwamen studenten uit het hele land naar de Rijkslandbouwhuishoudschool. In 1996 verhuisde het onderwijs, waardoor het pand leeg kwam te staan. Waar karakteristieke panden na een verbouwing vaak aan karakter inboeten, is dat in het pand van de voormalige Rijkslandbouwhuishoudschool Nieuw Rollecate geenszins het geval. Na een ingrijpende verbouwing is het jaren ’30 pand vernieuwd en verbouwd met behoud van haar historische karakter.

Luxe maaltijd Nieuw Rollecate Zorghotel Deventer

Meer informatie

Wij voorzien u graag van meer informatie over een luxe zorgvakantie, mocht dat nodig zijn. Dat kan uiteraard telefonisch (0570-234 014), per e-mail (info@nieuwrollecate.nl) of in een persoonlijk gesprek. Bijvoorbeeld om ons een goed beeld te laten vormen van uw specifieke zorgsituatie, mocht dat van belang zijn. Meer informatie aanvragen per post is ook mogelijk.

n.b. Het kan zijn dat u via uw PGB-zorg en/of zorgverzekering aanspraak maakt op compensatie voor een verblijf in Nieuw Rollecate.

Reserveren

Voor het boeken van een kamer / luxe zorgvakantie verwijzen we u graag naar deze pagina. Ook kunt u meer indruk opdoen en/of reserveren via onze hotel-website.

Fotoweergave

Hieronder een korte fotoimpressie.

Hotelkamer Nieuw Rollecate Haard Warm Nieuw Rollecate

Luxe maaltijd Nieuw Rollecate Zorghotel Deventer

Luxe maaltijd Nieuw Rollecate Zorghotel Deventer