Nieuw Rollecate Deventer

Nieuw Rollecate kent een rijke historie. Tussen 1931 en 1996 kwamen studenten uit het hele land naar de Rijkslandbouwhuishoudschool Nieuw Rollecate aan de Tesschenmacherstraat te Deventer. In 1996 verhuisde het onderwijs naar de nieuwbouw aan de Handelskade 75, de nieuwe vestiging van Rijkshogeschool IJsselland (tegenwoordig genaamd Saxion). Hierdoor kwam de school leeg te staan, totdat het in 2015 na een grondige verbouwing een nieuwe bestemming als woon- en zorgcomplex kreeg. Waar karakteristieke panden na een verbouwing vaak aan karakter inboeten, is dat in het pand van de voormalige Rijkslandbouwhuishoudschool Nieuw Rollecate geenszins het geval. Na een ingrijpende verbouwing is het jaren ’30 pand vernieuwd, verbouwd met behoud van haar historische karakter. De tuin van Nieuw Rollecate dient als buurttuin.

Op onze Facebookpagina kunt u foto’s bekijken van de verbouwing. De missie en visie staan op deze website beschreven.

Vooraanzicht Boom Nieuw Rollecate Achteraanzicht Terras Nieuw Rollecate

.

Midden in Deventer

Nieuw Rollecate Deventer is gevestigd aan de Tesschenmacherstraat, op loopafstand van het centrum en het station van Deventer. Daarnaast is er ook een bushalte aanwezig op twee minuten loopafstand. Binnen zeven minuten bent u op de A1. Wij bieden gratis parkeergelegenheid, een groot terras en ruime appartementen met klimaatbeheersing en gratis WiFi. In de brasserie kunt u genieten van heerlijke maaltijden en de lounge is een fijne plek om even wat te drinken.

Deventer is een historische Hanzestad aan rivier de IJssel. Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets Bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met monumentale sfeer, waar het goed verblijven is.

Achteraanzicht Boom Nieuw Rollecate Entree Trap Groot Nieuw Rollecate