Historie Nieuw Rollecate

Nieuw Rollecate kent een rijke historie. Van 1931 tot aan 1996 deed het dienst als Rijkslandbouwhuishoudschool. Studenten uit het hele land kwamen hiervoor naar Deventer. In 1996 opende Rijkshogeschool IJsselland (het huidige Saxion) een nieuwe locatie aan de Handelskade 75 en
verhuisden de studenten mee. De tuin van Nieuw Rollecate is nu in gebruik als buurttuin. Veel van het oude karakter van Nieuw Rollecate is bewaard gebleven. Zo is de buitenzijde in de jaren dertig stijl nagenoeg onveranderd en het bekende glas-in-lood is op diverse plekken opnieuw geplaatst. Ook de naam Nieuw Rollecate en haar symbool, de zonnebloem, is behouden. Beide zijn in een eigentijdse stijl verwerkt in het nieuwe logo.

Op onze Facebookpagina kunt u foto’s bekijken van de verbouwing. De missie en visie staan op deze website beschreven.

Vooraanzicht Boom Nieuw Rollecate 

.

Deventer ‘Koekstad’

Nieuw Rollecate Deventer is gevestigd aan de Tesschenmacherstraat, op loopafstand van het centrum en het station van Deventer. De bushalte is op loopafstand en het centrum is ongeveer een kwartier lopen. Binnen zeven minuten bent u op de A1. Wij bieden gratis parkeergelegenheid, een groot terras en ruime appartementen met klimaatbeheersing en gratis WiFi. In de brasserie kunt u genieten van heerlijke maaltijden en de lounge is een fijne plek om even wat te drinken.

In de omgeving van Nieuw Rollecate is het goed toeven. Hanzestad Deventer is één van de vijf oudste steden van Nederland gelegen aan de IJssel. In de stad is genoeg te zien zoals de Lebuïnuskerk, de Sint Nicolaaskerk in het Bergkwartier en de vele smalle straatjes met mooie oude panden en gezellige winkeltjes. Verder nodigt de groene omgeving uit tot een fijne wandeling en fietstocht met onze duofiets.