Wonen en zorg 

Uw behoefte aan zorg verandert in de loop der jaren. Daarom biedt Nieuw Rollecate permanente zorg op maat, ofwel zorg aangepast aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Het betreft zorg dat varieert van eenvoudige huishoudelijke hulp tot intensieve verpleging. Nieuw Rollecate biedt u de juiste zorg, ook wanneer het gaat om dementiezorg of terminale zorg. Daarnaast bieden we uitgebreide aanvullende zorg.

Wonen en zorg Wonen met zorg

.

Permanente zorg

Bij Nieuw Rollecate zijn veel mogelijkheden voor zowel permanente zorg en zorg op maat. Ook wanneer het gaat om dementiezorg en psychogeriatrische-, of zelfs terminale zorg kunt u bij ons terecht. Heeft u behoefte aan meer persoonlijke zorg, zoals (para)medische verzorging, dan bieden wij u die eveneens.

Ook ’s nachts staat ons verzorgend personeel voor u klaar. Een geruststellende gedachte, want veiligheid staat immers voorop.

.

Kosten permanente zorg

Naast de woon- en servicekosten zijn er zorgkosten. Afhankelijk van de hoeveelheid aan zorg die benodigd is, wordt er een indicatie gesteld. Dit kan zijn in de Zorgverzekering Wet (ZVW) of in de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U valt onder de ZVW wanneer u geen structurele 24-uurszorg nodig hebt. Voor de ZVW hoeft u geen eigen bijdrage te betalen, omdat deze zorg door de zorgverzekeraar wordt vergoedt.

Wanneer u wel gestructureerde 24-uurszorg nodig heeft, is de ZVW daar niet meer voldoende voor en zult u onder de WLZ vallen. Hiervoor wordt een indicatie gesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Op het hetcak.nl kunt u berekenen welke lage eigen bijdrage er voor de zorg betaald dient te worden, wanneer u onder de WLZ valt.

Nieuw Rollecate werkt met de zorgvergoedingsvorm Persoonsgebonden Budget (PGB).

Wonen en zorg Wonen met zorg
Wonen en zorg Wonen met zorg