Wonen en zorg 

Voor iedere gast is het zorgaanbod anders en geheel aangepast aan ieders persoonlijke wensen en behoeften. Van eenvoudige hulp tot intensieve verpleging. Gasten kunnen tot en met de laatste levensfase bij Nieuw Rollecate worden verzorgd.

Permanente zorg

Bij Nieuw Rollecate geven we zorg zoals onze gasten dat graag willen. De kwaliteit van het leven en uw
zorgbehoefte staan centraal. Wat voor zorg ook gewenst is, u kunt bij ons terecht. Van eenvoudige
hulp tot intensieve verpleging. Samen met u en/of uw familieleden/mantelzorgers bespreken wij welke zorg u nodig heeft en hoe u het graag wilt. Met andere woorden; persoonlijke zorg op maat.
Daar is onze organisatie helemaal op ingericht. Ook ’s nachts staat ons verzorgend personeel voor u klaar. Een geruststellende gedachte, want veiligheid staat immers voorop.

.

Kosten permanente zorg

Naast de woon- en servicekosten zijn er zorgkosten. Afhankelijk van de hoeveelheid aan zorg die benodigd is, wordt er een indicatie gesteld. Dit kan zijn in de Zorgverzekering Wet (ZVW) of in de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U valt onder de ZVW wanneer u geen structurele 24-uurszorg nodig hebt. Voor de ZVW hoeft u geen eigen bijdrage te betalen, omdat deze zorg door de zorgverzekeraar wordt vergoedt.

Wanneer u wel gestructureerde 24-uurszorg nodig heeft, is de ZVW daar niet meer voldoende voor en zult u onder de WLZ vallen. Hiervoor wordt een indicatie gesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Op het hetcak.nl kunt u berekenen welke lage eigen bijdrage er voor de zorg betaald dient te worden, wanneer u onder de WLZ valt.

Nieuw Rollecate werkt met de zorgvergoedingsvorm Persoonsgebonden Budget (PGB).