Tijdelijke zorg

Soms heeft u tijdelijke zorg of extra zorgaanbod nodig. Na een ziekenhuisopname, gedurende een vakantie of omdat uw mantelzorgers tijdelijk niet de zorg kunnen bieden die u nodig heeft. Ook dan kunt u terecht bij Nieuw Rollecate.

.

Tijdelijke zorg voor herstel

Bij Nieuw Rollecate bieden we volop mogelijkheden voor kortdurend verblijf en kortdurende zorg. Bijvoorbeeld omdat u nog niet helemaal hersteld bent na een operatie, of omdat zorg thuis momenteel niet voldoende is. We bekijken graag samen met u, uw familie en desgewenst met uw arts en zorgverzekeraar wat de juiste en gewenste zorgverlening is.

.

Tijdelijke zorg / Mantelzorg

Wanneer u voor een ander zorgt is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen, bijvoorbeeld voor een eigen vakantie. Dit maakt dat u niet overbelast raakt en ook tijd aan uw andere gezinsleden, vrienden, werk en hobby’s kunt besteden. Wij begrijpen dat als geen ander. De tijdelijke en volledige overname van uw mantelzorgtaken heet respijtzorg.

Even tijd voor uzelf nemen, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. Als u voor een ander zorgt is dat meestal niet eenvoudig te organiseren, omdat de zorg overgenomen moet worden. De hotelkamers van Nieuw Rollecate zijn dan ook uitermate geschikt voor respijtzorg, zodat u met een gerust hart uw zorgtaken kunt overdragen.

Tevens bieden wij 24-uurszorg voor een beperkte periode, alsmede permanente zorg.

.

Kosten tijdelijke zorg

Ten aanzien van de vergoeding van uw tijdelijke verblijf zijn er een tweetal mogelijkheden, namelijk:

1) Op basis van een eerstelijns verblijf indicatie (ELV). Deze indicatie kan gesteld worden door de huisarts of het transferbureau van uw ziekenhuis. Het betreft een tijdelijke indicatie van maximaal drie maanden. In dit geval worden zowel de zorg- als de verblijfskosten volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Nieuw Rollecate ontvangt dan een afgesproken dagprijs, hierover hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

2) Op basis van een eigen bedrage. De zorg die wij leveren wordt vergoed vanuit de zorgverzekeringswet (ZVW) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De hotelmatige kosten voor het verblijf betaalt u dan zelf en deze bedragen € 69,95 per dag voor het gebruik van de hotelkamer en faciliteiten incl. eten en drinken.

.

Trap Omhoog Nieuw Rollecate Haard Nieuw Rollecate

Trap Omhoog Nieuw Rollecate Haard Nieuw Rollecate